Brouwers

De meubelbranche is sinds zijn jongejaren al bekend terrein aangezien zijn vader  in 1974 directeur werd bij Gelderland zitmeubelen en deze fabriek later overnam van de dhr. KJE Oberman.

Zelf heeft  hij 10 jaar actief bij Gelderland gewerkt in het toenmalige ontstane familiebedrijf. In kleinschalige productiebedrijven maken we nu de diverse  meubelconcepten gebaseerd op kwaliteit en maatwerk. 

KJE Oberman is ook de ontdekker van Jan des Bouvrie in 1968. Bij Gelderland heeft Jan des Bouvrie zijn naam kunnen vestigen. Hierdoor heb ik jarenlang ook met hem mogen werken.

vlnr. KJE Oberman, Jan Des Bouvrie, medewerker

vlnr. KJE Oberman, J. van Helmond, mevr. van Helmond, S.Brouwers

Onder de leiding van mijn vader  heeft Jan des Bouvrie in de jaren '90 grote successen mogen beleven met Gelderland , zoals de Stijlprijs voor zijn fauteuil 5470F in 1990 en de Meubelprijs voor de zitmeubelserie 6430 in 1999. De omzet verdrievoudige explosief in de jaren '90 van 9 naar 30miljoen gulden. 

Jan des Bouvrie, S.Brouwers, Mies Bouwman , programma in de hoofdrol

Ook was S.Brouwers  hoofdsponsor van het Stedelijk Museum. Bij de tentoonstelling van 100jaar meubeldesign, onder leiding van Luca Delfini is ook een prachtig interieurboek uitgegeven.  In deze periode zijn diverse modellen van Rietveld by Rietveld door het bedrijf ontwikkeld.

S. Brouwers heeft in 1982 het (destijds) europees gepatenteerde stoffeersysteem uitgevonden waar iedere Gelderlandbank nog steeds van voorzien is en zich nog steeds onderscheid van andere meubelfabrikanten. Bekende fabrieken als Cor Duitsland hebben dit systeem in licentie gekocht voor toepassing op hun meubelen. 

Kortom : ik heb van echte woonproffesionals het vak mogen leren van zowel de productiekant als van de ontwerp- en verkoopkant. 

Diverse  vakmensen zijn verantwoordelijk voor de productie en zorgen voor de belangrijkste kernwoorden: op tijd en goed! 

Samen met stiksters, plakkers ,meubelmakers etc. hebben wij het gehele productieproces van a t/m z in eigen hand. 

 

 

 

 

 

 

 

Sorteer op
© 2012 - 2024 treinbank | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel